Almelo op 't Rabat

Almelo op ‘t Rabat met Straattheaterfestival en Cultuur in Almelo

Zaterdag 17 september 2022
Locatie: centrum van Almelo.

Internationaal Straattheaterfestival met tien groepen.

The Flying Acrobats
Het Trio the Flying Acrobats uit Nederland combineren middels een trampoline, hoge stellage en een springsteiger meerdere stunts. Ze lopen daarbij tegen allerlei problemen aan die voor lachwekkende taferelen zorgen. Ze krijgen ondersteuning van swingende jaren 60 muziek.

Pizza Pronto
Pizza Pronto is een act een pizzakoerier, die op een gammele fiets zijn eerste pizza’s mag bezorgen. Onderweg zit het de pizzakoerier niet mee, hij raakt onderweg briefjes kwijt
waarop staat wat hij waar moet bezorgen. De stapels pizza’s zijn soms zo hoog, er een deel halverwege blijft liggen.

De Time Traveler
Dit is een nieuwe act die bestaat uit een 4,5 meter hoge ‘Luchtballon’ Door een speciale constructie lijkt het alsof de ballon zweeft. De luchtballon lijkt verdwaald in de tijd en ruimte. Het publiek wordt ingeschakeld om samen de weg terug te vinden. Ze hebben geheimzinnige kaarten en spullen mee en een papagaai met de naam Coco. De ballon kent extra zitplaatsen en nodigt het publiek in te stappen.
Hassan de Wonderverkoper Hassan probeert zijn bijzondere koopwaar te slijten. Daarbij horen vliegende tapijten, losse kamelen, koperen wonderlampen. Hij is een oosterse verschijning die van uit de oriëntaalse
cultuur de westerse wereld instapt. In de voorstelling met magie en humor die 30 minuten duurt spelen enkele kinderen een hoofdrol. 

Sven Roelants
Hij is een clowneske artiest uit België. Hij zoekt interactie met zijn publiek middels clownerie en jongleren. Hij rijdt daarbij op een jazzy velo hybride die voorzien is van allerlei snufjes.

Aliën Voyagers
Deze Dragon Birds of te wel draak vogels voeren een magische act op. Aliën Voyagers gebruiken daarbij een verbazingwekkende visuele taal, die het publiek vast en zeker prikkelt en tot de verbeelding zal spreken. Ze gebruiken stelten en worden begeleid door sprookjesachtige muziek.

Wietske Vogels
Deze uit Nederland afkomstige straatartiest gebruikt Hula Hoops, Naast haar drie optredens verzorgt ze een hul hoop instuif voor kinderen en volwassenen.

Parti O Que
Dit is een straattheaterartiest uit is uit België. Een act met veel acrobatiek op stelten en zelfs springstelten wat voor bijzondere verrassingen zorgt.

Sway Pole
Vanuit de Verenigde Staten komt Sway Pole naar Almelo. Acrobaat Noah lijkt een slome duikelaar die stom dronken zijn act opvoert en daarbij in een hoge flexibele lantaarnpaal klimt Hij schiet daarbij naar alle kanten. Dit levert hilarische taferelen op.

Nodari Rosopidze
Hij is een straatartiest uit de Oekraïne. Hij is onlangs door de oorlog uit zijn land gevlucht. Hij beschikt over meerdere fraaie grote poppen, maar deze liggen nog in zijn vaderland. Hopelijk arriveren de poppen op tijd, want Nodari zou heel graag aan de Nederlanders zijn poppentheater laten zien.

Klik hier voor voor de indeling van het Straattheater.

 

 

Klik hier voor alle informatie over de Pasar Senang.

Cultuur in Almelo / Week van de Amateurkunst (WAK)
Zondag 18 sept. 2022 (Koopzondag)
Locatie: centrum van Almelo, 
Indeling podia

Straattheater september 2020