Almelo op 't Rabat

Almelo op ’t Rabat met Internationaal Straattheater

Zaterdag 18 september 2021

Het derde weekend van september wordt dit jaar het weekend voor “Almelo op ’t Rabat” met op de zaterdag het internationale
straattheater en op de zondag “Cultuur in Almelo”, de start van het
winterseizoen voor de culturele verenigingen in Almelo. Het wordt weer een dynamisch weekend, waarin veel artiesten hun bijzondere talenten willen delen met het publiek.

Op zaterdag speelt het festival zich af het centrum van Almelo vanaf de Oranjestraat tot aan het Amaliaplein en op de zaterdagmarkt. Op (Koop)zondag is de uitvalsbasis de Koornmarkt, maar de diverse onderdelen van het programma verspreiden zich over de gehele binnenstad.

Almelo op ’t Rabat met Cultuur in Almelo

zondag 19 september 2021

SAMENWERKING ALMELO EVENTS EN ORGANISATIE PASAR SENANG ALMELO

“Geruime tijd waren wij (Stichting OSCO PRODUCTIONS) op zoek naar een geschikte organisatie om een samenwerking aan te gaan. Wij denken in de kracht van samenwerken; het past in deze tijd om samen te werken en elkaar te versterken”, aldus organisatoren Coby de Boer en Peter de Vries.
Wij zijn dan ook blij als organisatie dat we een samenwerking met Almelo Events hebben gevonden.

Op zondag 19 september a.s. is de start van een programma, geïntegreerd in het cultuurevenement Almelo op ’t Rabat en de WAK.
Een mooie aanvulling met een kleine pasar (markt), diverse kraampjes met cultuurgebonden producten en heerlijke Aziatische kleine maaltijden en hapjes.

Aanmelden voor deelname:

http://www.oscoproductions.nl/  of c.deboer@kpnmail.nl

Locatie: Marktplein Almelo en Rosa Luxemburgstraat Almelo 
Tijdstip vanaf 12.00 – 18.00 uur
Informatie: Coby de Boer, tel. 06 46415767
E-mail: c.deboer@kpnmail.nl

Naast de Pasar Senang is er op zondag tussen 13.00 en 17.00 uur het evenement ‘Cultuur in Almelo’ met op de Koornmarkt en het Marktplein optredens van verenigingen, bands en koren. Verder is er de Kunst-/informatiemarkt waar Almelose kunstenaar zich presenteren. “Cultuur in Almelo” biedt jaarlijks ook mogelijkheden voor beeldende kunstenaars om zich te profileren. Culturele verenigingen en instellingen uit Almelo (met harmonie- / fanfaremuziek tot operette klanken van Servus, dans en muziek vanuit een jonge generatie van Kaliber Kunstenschool en InnerAll), presenteren zich dan. Ook de Almelose Peinturisten en de bibliotheek zijn al jarenlang welkome deelnemers aan dit mooie evenement. Doel is zoveel mogelijk mensen te informeren en te enthousiasmeren voor al het moois dat Almelo op cultureel gebied te bieden heeft. “Cultuur in Almelo” kent een zeer afwisselend programma op de zondagmiddag, waarbij alle kunstuitingen zich actief presenteren; muziek, theater, beeldende kunstenaars en tekenaars. Stichting Almelo Events zorgt met dit uitgebreide programma voor een wervelend weekend met veel reuring in de stad en met een grote diversiteit aan kunst. Verwonderen en bewonderen onder het motto: In Almelo is altijd wat te doen!

Straattheater september 2020