Havenfestival

Havenfestival op 13 en 14 juli 1019

 

In het tweede weekend van juli kent Almelo een aantal grote evenementen, die in nauw overleg met elkaar, een programma heeft ingevuld, waar iedereen, die het centrum van Almelo bezoekt zich volop aan zijn trekken komt.

Zo zijn er in het weekend van 13 en 14 juli 2019:
* Dela Beachvolleybal
* Sand in the City
* City Swim
* Havenfestival Almelo

Havenfestival Almelo
De derde editie van het Havenfestival is qua opzet in een ander jasje gestoken dat de vorige edities.
Enerzijds heeft dit te maken met de ambitie van Stichting Almelo Events om elk jaar weer een stap vooruit te zetten, zodat we uiteindelijk na de voltooiing van de havenkom een waardig festival kunnen realiseren. Anderzijds heeft Almelo Events in nauw overleg met de andere hiervoor genoemde organisatoren afstemmingsafspraken gemaakt, zodat er geen overlappingen plaatsvinden.

Zaterdag 13 juli 2019

* Voor het Stadhuis vindt voor de derde keer het waterpolo toernooi plaats met diverse teams uit Almelo en omgeving.
* Vanaf het terras van ‚ÄúDe Hoofdzaak‚ÄĚ kan men bij mooi weer genieten van optredens van¬†verschillende Shantykoren.
* Op diverse plaatsen in het water worden demonstraties Suppen gegeven. Suppen staat voor stand-up paddle. Het is een sport dat is ontstaan op Hawaii door de lifeguards. Door een lange peddel kunnen de suppers op hun board blijven staan.
* Op het water bij restaurant Kreta wordt geflyboard. Flyboarden is een watersport waarbij door middel van twee krachtige waterstralen de sporter hoog boven het water kan voortbewegen. 
* Op het loopgedeelte langs het water aan de Haven Noordzijde zijn zaterdag oude ambachten te bewonderen.

Zondag 14 juli 2019

* City Swim met start voor het Stadhuis. Voor dit programma van de tweede editie van ‚Äú A Local Swim Almelo‚Ä̬†verwijzen wij naar de website van Sportbedrijf Almelo, de organisator van dit evenement. De opbrengst van dit¬†zwemevenement komt ten goede aan de stichting ALS. ‚ÄúZwem ALS de wereld uit ‚Äú is het motto van deze dag.¬†
* Voor het Stadhuis is livemuziek en de sfeer langs het water zal - met name bij het zwemmen - nog eens extra verhoogd worden door de aanwezigheid van een dweilorkest .
* Op het loopgedeelte langs het water aan de Haven Noordzijde zijn zondag diverse Foodtrucks te vinden

Met zoveel evenementen, waaronder het Havenfestival Almelo, wordt 13 en 14 juli een weekend, waarin men beslist massaal moet optrekken naar het centrum van Almelo. Het is een feest om te flaneren langs en te bewegen op het water vanaf de Houtstek tot aan Kreta.

Onze Sponsoren

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren. Wij willen iedereen die ons sponsort hartelijk bedanken! Zonder jullie gulle giften voor dit evenement, hadden wij dit nooit tot een success kunnen maken!
Zou u ons ook willen steunen? en met uw logo hier ook zichtbaar zijn? Neem dan contact met ons op.