Koningsdag

Stichting Almelo Events wil op deze vrije dag zoveel mogelijk mensen naar het centrum van Almelo laten komen om gezamenlijk een feestelijke Koningsdag te vieren.
Het programma kent een aantal kenmerkende onderdelen:

* De Oranjemarkt, waarop winkeliers en particulieren, handelaren en zolderopruimers hun waren kunnen  aanbieden. Er zullen zo’n 500 plekken beschikbaar zijn voor deze groep.
Kinderplein: met een draaimolen, suikerspin, een grote kinderactiviteit, schminken enz. Speciaal bedoeld voor de kinderen in de lagere schoolleeftijd.

* Chillplein: de tieners komen hier aan hun trekken met een chillhoek met zitkussens, een graffitiwall, eigentijdse muziek, die aansluit bij de wensen van deze doelgroep

* Muziekplein: voor ieder wat wils, want het podium wordt gevuld door verschillende muziekgroepen met uiteenlopende muziekstijlen


* Dansplein: stilzitten is er niet bij, iedereen in beweging door enthousiaste dansers, die interactief met het publiek omgaan


* Scoutingplein: de verschillende scoutinggroepen in Almelo presenteren zich en tonen de diversiteit van de activiteiten die daar georganiseerd worden.

We oriënteren ons op een alternatief voor het sportplein, dat de laatste jaren moeizaam gevuld werd door m.n. de groepen vanuit de Federatie Almelose Gymnastiekverenigingen.
In de uitvoering van het programma op deze dag werkt Almelo Events samen met diverse organisaties, zoals de Scouting, Kaliber kunstenschool, InnerAll, Scoop Welzijn en ROC van Twente.

Het centrum van Almelo krijgt op deze Koningsdag voor jong en oud aantrekkingskracht om de dag aldaar door te brengen. Veel winkeliers openen op deze dag hun winkel om nog meer beleving in de stad te genereren..

En natuurlijk is er een Foodplein, want met een lege maag is het slecht shoppen!

©Almelo events 2021 BY Reclame-Totaal