Winters Almelo

Helaas gaan Winters Almelo en het Kerstkorenfestival dit jaar niet door.

 

Stichting Almelo Events moet u opnieuw informeren over het cancelen van één van haar grote evenementen.

Omdat de huidige coronamaatregelen duidelijke voorwaarden stellen aan het bezoeken van een evenement of festival lukt het evenals vorig jaar niet om Winters Almelo tot uitvoering te brengen.

Het Kerstplein op de Koornmarkt met kersthuisjes, live muziek en diverse attracties moet plaatsvinden binnen een afgesloten terrein met een controle op de in- en uitstroom, dus alleen toegankelijk met een Coronatoegangsbewijs.

De Kerstparade met de Kerstman, de Disney- en sprookjesfiguren enz. wordt beoordeeld als een doorstroomevenement en voor dit open evenement geldt eveneens, dat een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs verplicht is.

Voor het Kerstkorenfestival, waarbij diverse koren de kerstzang verzorgen en waarbij het (winkelende) publiek toeschouwer is, zijn vaste zitplaatsen verplicht.

Winters Almelo is eigenlijk bedoeld om veel mensen naar de binnenstad en de zaterdagse weekmarkt te trekken, die dan in een gezellige kerstsfeer hun inkopen gaan doen. Het is voor de organisatie onmogelijk om aan de gestelde coronavoorwaarden te voldoen, hetgeen zou betekenen dat de binnenstad van Almelo op zaterdag 18- en koopzondag 19 december afgesloten moet worden.

Stichting Almelo Events heeft derhalve besloten om ook dit jaar een streep te halen door het evenement Winters Almelo met al haar prachtige en gezellige programmaonderdelen voor jonge en oud. Het wordt in het centrum van Almelo helaas stil in de periode naar de kerst toe.

De werkgroep Winters Almelo betreurt dit besluit, maar beseft dat de huidige gezondheidssituatie in Nederland en ook in Almelo rondom COVID-19 met toenemende positieve besmettingen een beperking van de bewegingsvrijheid rechtvaardigt.

Vanaf januari 2022 gaat de genoemde werkgroep met veel enthousiasme en vol energie aan de slag om op 17- en 18 december 2022 een enorm aansprekende editie van Winters Almelo neer te zetten.

Voor dit jaar 2021 wenst Almelo Events – ondanks het gemis van Winters Almelo – iedereen een mooie kersttijd vol warmte en gezelligheid.

©Almelo events 2020 BY Reclame-Totaal